Ikebana reloaded

În peregrinările internautice de azi, am dat peste site-ul unui maestru de ikebanamaestru florar… maestru de sculptură botanică… Nu prea ştiu cum să-i spun, dar cert e că face diverse opere / aranjamente / instalaţii în care foloseşte flori, ierburi, buruieni, legume, seminţe, muşchi etc. – pe scurt, orice din regnul vegetal. Pe artist îl cheamă Makoto Azuma (東 信), iar unele dintre creaţiile lui sînt chiar faine. Sau cel puţin interesante:

Din ce-am înţeles din documentările mele super-serioase  (=YouTube & diverse alte site-uri :P), Azuma a început toată povestea asta cu sculpturile botanice de la o florărie banală pe care o deschisese în faţa unui supermarket anonim. Şi-a dat seama că japonezii nu au obiceiul de a oferi pur şi simplu flori – de pildă, unei fete cînd o curtezi – şi s-a gîndit că trebuie făcut ceva în privinţa asta.

Aşa au apărut, se pare, primele aranjamente…

Cert e că Azuma n-a făcut niciodată ikebana şi nici nu vrea să facă asta – mie mi se pare că ceea ce creează el se apropie mai degrabă de design interior, arhitectură, urbanism… poate chiar şi sculptură:

Recent, a avut o colaborare cu Perrier-Jouët, celebrul producător de şampanie, care tocmai a lansat o ediţie limitată numită Belle Epoque – Azuma a făcut design-ul pentru sticla specială şi toate celelalte elemente vizuale. Povesteşte despre asta într-un scurt interviu:

Am mai găsit încă un interviu – fără subtitrare, doar în japoneză – în care Azuma vorbeşte despre începuturile carierei lui:

Am văzut pe site-ul lui că are o florărie-atelier în Tōkyō, pe undeva prin Ginza – poate ajungem să-i facem o vizită 😛 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s