Haruki Murakami – paşi spre Nobel?

Dacă tot am pomenit ieri despre Kenzaburō Ōe şi Nobelul lui, pică taman bine încă o ştire literară: pe 3 septembrie, Japan Foundation – cea mai mare instituţie care se ocupă cu promovarea limbii & culturii japoneze în lume – a anunţat Premiile pentru 2012. Numele cel mai cunoscut dintre premianţi este cel al scriitorului şi traducătorului Haruki Murakami.

Anunţul oficial despre premii se găseşte pe site-ul fundaţiei aici şi în presa japoneză aici. Alături de Murakami au mai primit premiul Departamentul de Japoneză de la INALCO (Paris) şi Irene Hirano Inouye, preşedintele Consiliului SUA-Japonia. 

(C) Elena Seibert

Pe de altă parte, în cursa pentru Nobelul literar 2012, Murakami pare să fie cel mai bine plasat: pe site-ul britanic de pariuri Ladbrokes, Murakami e primul clasat, cu o cotă de 7 / 1 , al doilea fiind Bob Dylan (da, nimeni altul decît acel Bob Dylan!) cu 10 / 1. Cota lui Murakami e în creştere, de la 10 / 1 la sfîrşitul lunii august. În paranteză fie spus, Cărtărescu e cotat, acum, cu 25 / 1, la fel cu Umberto Eco…

Pînă la decernarea premiului mai sînt cîteva luni bune – se anunţă o aşteptare lungă…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s