A Life in Japan

Navigînd pe net, am găsit un film excelent despre ce înseamnă să trăieşti ca străin în Japonia. Mai degrabă decît film, e de fapt un colaj de interviuri luate mai multor străini (din diverse ţări şi cu diverse background-uri) care locuiesc şi muncesc în Japonia de mai mulţi ani – mai bine de 20, în unele cazuri.

Filmul e făcut de Petri Storlöpare (habar n-am care e pronunţia corectă :D), fotograf şi regizor născut în Finlanda şi stabilit acum într-un cătun din Suedia – şi care, fireşte, a trăit şi el cîţiva ani în Japonia.

Cei intervievaţi povestesc de toate, şi bune şi rele, şi albe şi negre: despre trenurile care vin la fix sau despre oamenii care sînt mereu politicoşi, dar şi despre ce înseamnă să simţi că eşti discriminat sau exclus… Şi, nu în ultimul rînd, despre motivele care i-au făcut să aleagă să trăiască în Japonia atîta vreme. Interviurile sînt excelent croite şi ţesute într-un ritm alert – nici nu simţi că durează o oră şi aproape 20 de minute.:) Filmul e uploadat de regizor pe YouTube la 1 aprilie, deci e proaspăt, abia scos din cutie; în plus, are şi un site oficial de unde poate fi downloadat gratuit.

Enjoy! 🙂

Anunțuri

2 responses to “A Life in Japan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s